Sociale media

  • NL
Open the menu

Lokale medewerkers nemen project over


Het AZG-project voor aids en seksueel overdraagbare aandoeningen in Kupang, een stad in de Timorese provincie Nusa Tengarra, is voortaan in handen van een lokale ngo. Op dit ogenblik is de voormalige coördinatrice van AZG bezig met een evaluatie van de overdracht. De ngo die het project heeft overgenomen, bestaat uit Indonesische medewerkers van AZG. Dat is vrij uitzonderlijk.

Toen in september 1999 vier VN-medewerkers werden vermoord in Oost-Timor, verlieten alle internationale hulpmedewerkrs het eiland. Omdat het nationale personeel het AZG-project niet wilde opgeven, besliste AZG ze te helpen met de voorzetting ervan. Het werkte. Sinds juni dit jaar werken ze niet meer in naam van AZG, maar onder het statuut van de lokale ngo, "Yayasan Tanpa Batas" of "Zonder Grenzen".
AZG startte in Kupang een programma voor SOA en aids om prostituees, havenwerkers, vissers, taxi- en buschauffeurs, studenten en gevangenen te bereiken. In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid en lokale ngo's, was de organisatie actief in een districtskliniek (opleiding in en behandeling van SOA) en organiseerde AZG verschillende projecten, zoals een grote affichecampagne, om de bevolking in het algemeen te bereiken.