Sociale media

  • NL
Open the menu

AZG presenteert fototentoonstelling PositHIV+ in Warandepark te Brussel


Op 27 november opent Artsen Zonder Grenzen in het Brusselse Warandepark de fototentoonstelling PositHIV+. De jonge Spaanse fotograaf Pep Bonet trok naar Afrika en bracht de aidsproblematiek op indringende wijze in beeld. Met zijn fotoreportage schetst Pep Bonet een hoopvol beeld van de problematiek. PositHIV+ laat zien dat ondanks de uiterst moeilijke omstandigheden, aids ook in Afrika te behandelen is. De projecten van Artsen Zonder Grenzen maken de behandeling tegen HIV/aids toegankelijk voor iedereen, waar ook ter wereld, rijk of arm.



PositHIV+: een verhaal van hoop

PositHIV+ vertelt het verhaal van mensen die al opgegeven waren. Dankzij de behandeling met aidsremmende medicijnen konden zij hun leven weer in eigen handen nemen. De fotoreportage laat zien dat er ook in Afrika nog een leven is na een positieve aidstest. Het Warandepark te Brussel vormt het unieke kader om dit verhaal van hoop te brengen. De fototentoonstelling loopt van 27 november tot en met 29 december en is gratis te bekijken.

Fotograaf Pep Bonet (Mallorca, 1974) bezocht zes landen in Afrika: Ethiopië, de Democratische Republiek Congo, Kenya, Angola, Zuid-Afrika en Zambia. In deze landen behandelt Artsen Zonder Grenzen patiënten met aidsremmers. Pep Bonet werd reeds meermaals bekroond voor zijn werk. Gisteren won hij de prestigieuze “2005 W. Eugene Smith Grant in Humanistic Photography”. De laatste vier jaren concentreert zijn werk zich op Afrika. Op de fototentoonstelling is er ook een fotoboek beschikbaar. Naast de foto’s van Pep Bonet vind je hierin ook teksten terug van Maria Goos en John Carlin. Maria Goos bezocht het HIV/aidsproject in Nchelenge, Zambia, terwijl de Spaanse journalist Carlin een project in Kaapstad aandeed.

HIV/aidsprojecten van Artsen Zonder Grenzen

Meer dan 40 miljoen mensen zijn besmet met het aidsvirus, 95% daarvan woont in de ontwikkelingslanden. Over de hele wereld biedt Artsen Zonder Grenzen medische zorg aan HIV/aidspatiënten in 29 landen. De organisatie zal eind 2005 meer dan 50.000 patiënten met aidsremmers behandelen. Artsen Zonder Grenzen pleit voor de universele toegang tot basisgeneesmiddelen en wil behandeling tegen HIV/aids ook beschikbaar maken voor mensen uit ontwikkelingslanden.