Sociale media

Open the menu

Dringende hulp voor Libanon

AZG verhoogt haar respons op de humanitaire behoeften in Libanon

Na de grootschalige Israëlische bombardementen op meerdere gebieden in Libanon, verhoogt AZG geleidelijk haar respons op de escalerende humanitaire behoeften, door basisgezondheidszorg en essentiële hulpgoederen te leveren aan de ontheemde bevolking. 

Libanon, AZG

Na de aanvallen van 17 september heeft AZG al: 

710 kg medisch materiaal geleverd aan 3 ziekenhuizen in Zuid-Libanon en Beiroet, bovenop de 10 ton medisch materiaal die eerder werd verspreid naar ziekenhuizen in het hele land om het grote aantal gewonden in Baalbek, Nabatieh en andere regio's van Libanon te behandelen. 

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er 558 doden en 1.835 gewonden en zijn duizenden anderen gedwongen hun huizen te ontvluchten om elders in het land hun toevlucht te zoeken.

🔴 Onmisbare benodigdheden ter plaatse:

  • Onze teams verdelen non-food artikelen zoals matrassen en hygiënekits aan collectieve opvangcentra in het hele land
  • Onze mobiele medische eenheden bieden eerstelijnsgezondheidszorg en geestelijke gezondheidszorg aan opvangcentra voor mensen in nood.
  • Daarnaast hebben we hulplijnen voor geestelijke gezondheidszorg die psychologische steun bieden aan ontheemden en slachtoffers in deze beangstigende tijd.

IK DOE EEN GIFT